Arkadaşlar ben sokaktaki hayvanları kendi çapımda besleyen bir insanım ama şunu görüyorum ki biz mama döktükçe hayvanların karnı doydukça ortamı üremeye uygun görüyorlar yaşadıkları ve malesef sayıları hızla artıyor besleme yapmak onları günlük kurtarıyor ama kısırlaştırma yapılmazsa beslemeye ve sahip çıkmaya gücümüz şu an yetiyorsa bile gelecekte yetmeyecektir. bu konu beslemeden daha önemli bilinçsiz besleme geleceğin ve zamanımızın az olan hayvansever sayısının yükünü daha çok artırmaktadır./artıracaktır sizlere nasıl kısırlaştırma yaptırabileceğinizi bir alt yazımda anlatacağım
top of page
Kayıp İlanı

Sokak Hayvanları

bottom of page
kesinlikle katiliyorum: kisirlastirma seferberligi bir zorunluluk! simdi bu konuda bir gonulluyle konusuyordum konya'dan. belediye barinaklarinda kisirlastirilmayi bekleyen yuzlerce hayvan oldugundan bahsetti, kisirlastirmak icin gonderilen hayvanlarin aylarca gelmediginden, ozelde bunun cok pahali oldugundan, iyilesme suresi icin yer olmadigindan vs.. sorunlar bir kac boyutlu. Pilot bolgelerden baslayarak hizlica bu ise girismek lazim. @pawguards var mi bunula ilgili planlariniz? en azindan data toplamaya basladiniz mi? ne yapabiliriz?
@Özcan Şimşek
O kadar haklısınız ki. Kimse kısırlaştırmadan bahsetmiyor. Hayvanlar sefil halde sokakta ve dahası caddelerde her an araba çarpması sonucu felaket tehdidiyle yaşıyorlar. En acısı biz hepsine yetişemiyoruz. Mamaya verdiğimiz önem kadar kısırlaştırma da konuşulmalı. Ben Pati Koruyucularına da mesaj attım. Eşzamanlı yürümeli diyorlar ve haklılar ancak şimdiye kadar sadece mama sponsoru duyuyoruz. Bu şekilde sade GÜNÜ KURTARDIĞIMIZI farketmeliyiz.
Ayrıca en hayvanseveri bile yeri geliyor, kısırlaştırmaya karşı çıkabiliyor. Sokaktaki herhangi biri ( hayvan beslemeyen, ilgisi olmayan) Allah rızkını verir gibi bir mantıkla kısırlaştırmaya karşı. Hayvanların sokaklarda yaşadığı eziyetlerin kimse farkında değil.
Ve evet. Herkes politikacılardan ve belediyelerden ümidi kesmiş ancak biz kısırlaştırma için detaylı bir proje çalışıp belediyelere baskı yapmalıyız. Zaten onların sorumluluğunda olduğunu unutturmamalıyız.
5199 sayılı kanun çocukları korumuyor. Biz korumak için mamayla eşzamanlı olarak KISIRLAŞTIRMA SEFERBERLİĞİ başlatmak ZORUNDAYIZ. Kısırlaştırmaya karşı çıkan ilkel yaşam formlarını duymamalısınız. Dinlemeyin bile.
Haklısınız dediğim gibi bende kedimi kısırlaştırdım hiç bir olumsuz sonuç yaşamadım aksine kedim dediğim gibi sağlığına kavuştu ama diğer yandan olumsuz sonuç alan insanlarda oluyor kedisini kisirlastirma sonrası kaybedenler emin olun pesinden başka patili bir dost sahipleniyor ama bu sefer kisirlastirmaya hiç olumlu bakmıyor yani bu durumda ben kisirlastirma tarafından yana olsamda çevremdekilere kisirlastir yada kisirlastirma diyemiyorum denmemelide
Kısırlaştırma söz konusu olduğunda kesin birşey söylemek benim için çok zor oluyor çevremdeki hayvan sahiplenen insanlar ilk olarak bana gelip soruyorlar yıllardır kedi sahibi olduğum için ben direk kısırlastirin diyemiyorum ben kedimi kısırlaştırdım onun için daha sağlikli olacağı düşüncesiyle çünkü sokaktan sahiplendim ve bazı sağlık problemleri vardı onların önüne geçebilmek ve daha iyi bir yaşam standartına sahip olması düşüncesiyle ve gerçekten kisirlastirdiktan sonra daha sağlıklı bir kedim oldu ama bunun yanısıra ablamın kedisi olan milayı geçen hafta kisirlastirma ameliyatından 4 gün sonra kaybettik o yüzden tam anlamıyla ne ıyi ne kötü patili dostlarımız için bunun cevabını net olarak veremiyoruz..
Eğer hayvanları gerçekten önemsiyorsanız ölmelerini, sefalet içinde yaşamalarını istemiyorsanız önceliğiniz beslemeden önce kısırlaştırma olmalı basit bir matematikle düşünün 10 hayvanı doyurmak yuva bulmak mı kolay olacaktır 100 hayvana mı sizler bilinçsiz ve fazla besleme yaptırırsanız sadece sayıyı artırıp bizim yükümüzü artırıyor olursunuz sadece kısırlaştırma için bir tesis oluşturulsa sürekli yakalama kısırlaştırma ve iyileşince alındıkları yere geri bırakımları yapılsa bir yılda yüzlerce dişi kısırlaşır ve doğum oranı azaldığından sayıları düşer birkaç yıla kısırlaştırmadık çok az mahalle kalır. ben bireysel olarak 1 arkadaşım ile 20 dişi kediyi kısırlaştırdım mahallemden belediyeden izin alınırsa veteriner araç ve iyileşene kadar kalıcakları küçük bir alan verilirse hayvanları zaten aldığınız yere salacaksınız tekrar hem yaşam kaliteleri artacaktır yavru derdi olmadığından hemde bizim gelecekte hayvanları beslememizin sahiplendirme yükümüzü çok daha kolaylaştırırsınız
Öncelikle erkek kedileri kısırlaştırmak ilk aşamada gereksiz çünkü kısırlaştırılmayan 1 erkek kedi bile kalsa 10 dişi kediyi hamile bırakabiliyor bu sebeple kısırlaştırmayı dişi kedilere yaparsanız popülasyonu azaltırsınız kaçmayan insanlara yanaşan dişileri kolaylıkla boxlara koyup belediye veterinerliklerinde kısırlaştırabilirsiniz önceden arayıp randevu almayı unutmayın kısırlaştırma uzun süren bir işlem değil izmir bornova belediyesi veterineri çok iyi dikiş atıyor uzun süre kalıyor dikişleri ve açılmıyor. kedi ameliyattan çıkınca 2-3 gün misafir etmeniz gerekiyor kendini toparlaması için boxsında besleyip altını pislettikçe başka boxa onu aktarıp temizlemeniz gerekiyor bu zorlu bir süreç ama bu işlemi 10 dişi kediye yaptığınızda kısa zaman için bile 50 yavrunun doğup acı çekmesinin önüne geçiyorsunuz ve annenin yavru derdi çekmeden rahat beslenebilmesini ve daha tok bir yaşam yaşamasını sağlıyorsunuz uzun vadede 10 dişi kedi demek yüzlerce yavru demek kimisi ölüyor kimisi yaşıyor ama sonuç gelecek için daha az sokak hayvanı ve daha kolay besleme yapılması demek yoksa sadece beslemek yapmak onların sayısını artırıp biz besleme yapanların iş gücünü artırmaktan başka bir şey değil not olarak pawguardstan beklentim bu iş için bir araç ve birkaç insan görevlendirilebilir bir yer kiralanabilir hayvanları sokaklardan alıp kısırlaştırma yapıp iyileşene kadar misafir edip iyileştiklerinde alındıkları sokaklara tekrar onları bırakabilirler ben ve birçok insanın buna maddi destek sağlayacağına inanıyorum lütfen dikkate alınsın